Les proves de lluita dels Jocs Mediterranis van tenir retards per un conflicte laboral amb els àrbitres, segons va informar ahir el comitè organitzador de Tarragona 2018. Les proves es disputaven al pavelló de Vila-seca i eren l'escenari d'un conflicte laboral dels àrbitres d'alguns comitès olímpics nacionals als que no els havien satisfet les taxes d'arbitratge.

Els contractats per l'organització i els d'alguns comitès sí que les cobren i «es tracta a tothom igual, amb les mateixes condicions d'allotjament, manutenció i transport, però les taxes ja és assumpte de cada comitè», van assenyalar fonts de Tarragona 2018.

Els jutges que no havien cobrat van decidir no arbitrar i només ho van fer els que tenen les taxes al dia, així que dels tatamis del pavelló només n'hi havia actiu un i això ocasionava retards en la jornada, que havia de concloure a dos quarts de nou del vespre.

El comitè organitzador mediarà en el conflicte per trobar una solució i evitar que es repeteixin les incidències en la resta de jornades de competició.

Espanya suma 9 medalles més

La delegació espanyola als Jocs Mediterranis de Tarragona 2018 va sumar ahir nou medalles, en la cinquena jornada de competició gràcies a l'aportació del bàdminton, la gimnàstica artística, la lluita grecoromana i l'halterofília, i arriba ja a la xifra de 63 i se situa quarta en el medaller.

Avui es posa en marxa la competició de bàsquet 3x3 en què participa el navassenc Nil Brià amb l'equip espanyol. El combinat que entrena el català Jaume Comas, i en el qual també hi ha Dani de la Rúa (Real Canoe), Xabi Oroz (Delteco GBC) i Adnan Omeragic (Iberostar Tenerife), debuta a les 11.20 davant Andorra. Just després (11.40), s'enfrontarà a Eslovènia. I a les 12.40 jugarà contra Grècia. La jornada es tancarà amb el partit que enfrontarà l'equip espanyol de Nil Brià amb Portugal (19.20h).