La selecció alemanya de futbol va vorejar el desastre contra Suècia dissabte i ahir ja no el va poder evitar. L'equip de Joachim Löw va quedar fora del Mundial de la pitjor manera: perdent contra una Corea del Sud també eliminada i oferint una gran impotència a Kazan. El resultat de l'altre partit, amb el triomf de Suècia contra Mèxic, l'afavoria fins i tot a l'hora de pensar en el primer lloc del grup, però el combinat teutó va demostrar la falta d'encert de tot el campionat i, a sobre, va perdre el partit en el descompte en dos contraatacs rivals.

Per comprendre l'abast del desastre, és el primer cop que Alemanya cau eliminada en una primera fase d'un Mundial des del 1938, quan la va fer fora Suïssa en un desempat als vuitens de final. A més, és el primer cop que cau en una fase de grups. Alemanya, però, confirma una tendència: en quatre dels cinc darrers Mundials, el campió ha quedat fora de competició en la fase inicial. A França, Itàlia i Espanya ja els va passar abans. És una demostració que els canvis generacionals dels grans equips no són fàcils.

Del partit d'ahir, domini territorial i estèril dels alemanys, que van recuperar per a la causa els castigats Khedira i Özil, però que no van trobar mai el camí del gol. Amb un Müller negat i la falta de rematada de Reus i Werner, els coreans cada vegada s'ho creien més i van anar llançant contraatacs. De fet, els asiàtics encara tenien opcions abans del partit, que van quedar en no-res pels gols suecs. Ja en el descompte, un córner va acabar amb la rematada de Young-Gwon Kim, que va ser anul·lada per fora de joc. Amb el VAR, però, es va veure que la passada venia de Kroos i que el gol era legal. Amb tot perdut, el porter Neuer va anar a l'atac i, en una pilota perduda, amb Alemanya descol·locada, una pilota llarga va acabar amb el gol de Heung-Min Son i la celebració dels coreans, tot i que també marxen cap a casa.