Jornada de llums i ombres per als esportistes de casa nostra als Jocs Mediterranis, als quals els falten tres jornades per a la cloenda a Tarragona. La cara va ser per al futbolista olesà de l'Espanyol Víctor Gómez, que es va assegurar una medalla en classificar-se per a la final després que el conjunt estatal derrotés Marroc per 2-1. El partit decisiu serà dissabte al migdia contra Itàlia. Per contra, Mònica Clemente no va poder repetir les seves marques en el salt de perxa i va quedar a una posició de la medalla, i Nil Brià i la formació estatal de 3x3 van caure en els seus dos partits i van quedar fora de la lluita per les medalles.

Medalla segura

En el darrer partit del dia, Espanya va tornar a patir en el torneig de futbol però va remuntar un gol dels marroquins per arribar a la final, en un duel en què Víctor Gómez no va ser titular. Marroc es va avançar amb un gol d'Adil Tahif al minut 13. El partit va arribar a la recta final amb aquest marcador a la Pobla de Mafumet, però en quatre minuts, el jugador de l'Athletic Oihan Sancet i el blaugrana Abel Ruiz, aquest de penal, van capgirar el resultat. El rival en la final, Itàlia, va vèncer per un clar 3-0 Grècia a Reus.

A prop d'un bon registre

Pel que fa a Mònica Clemente, va liderar la prova de salt amb perxa tota l'estona, però sabent que les grans favorites havien de començar la seva participació. Va saltar a la primera 3,91 metres, 4,11 i 4,21, però es va encallar amb els 4,31, que l'haurien aproximat al rècord estatal promesa que ella té amb un centímetre més. Va ser superada per la francesa Ninon Guillon-Romaric (4,46 metres), per l'eslovena Tina Sutej (4,41) i per la grega Nikoleta Kyriakopoulou (4,31). El seu rècord li hauria pogut donar el podi.

Dos i a fora

Més decebedora va ser l'actuació de l'equip estatal de 3x3 de bàsquet, amb el navassenc Nil Brià, fent equip amb Dani de la Rua, Adnan Omeragic i Xabi Oroz. Després dels problemes derivats de la suspensió dels partits del dia anterior per l'enfonsament de la pista, ahir els espanyols van perdre els dos partits per molt poca diferència, contra Eslovènia per 19-17 i contra Grècia per 18-20. Aquests marcadors, en un grup de tres equips, els van impossibilitar disputar avui els quarts de final del torneig.