Un cop de cap de Yerry Mina quan faltava poc més d'un quart d'hora per al final del partit va donar a Colòmbia la classificació per als vuitens de final del Mundial i, a més, un primer lloc del grup que el farà transitar per la part menys complicada del quadre. Els colombians, que vna començar el campionat llastats per una targeta vermella al minut tres del partit contra Japó, van derrotar una Senegal que queda fora del torneig per culpa del nombre de targetes grogues. Els africans n'han vist sis, per quatre dels asiàtics que, tot i perdre amb Polònia, entren als vuitens de final del campionat.

El partit de Samara va ser controlat per l'equip d'Alliou Cissé, que només va permetre un xut de Quintero a la primera part, ben controlat per N'Diayé. A més, els africans s'haurien pogut avançar perquè el col·legiat, el serbi Mazic, va indicar un penal de Davinson Sánchez a Sadio Mané. La posterior consulta al VAR va fer que la decisió canviés. Colòmbia, a més, va perdre James Rodríguez per problemes musculars i caldrà veure si pot jugar en el proper partit.

Les bones notícies van arribar amb el gol polonès de Volgograd a la segona part, però en una jugada aïllada, Yerry Mina va rematar un servei de córner i va anotar l'únic gol del partit. El gol va afectar molt els lleons de Teranga, que es van posar nerviosos i no van trobar el camí de la porteria d'Ospina. La seva derrota, deixa el campionat sense la representació de cap selecció africana.