El manacorí Rafael Nadal va superar amb molta solvència l'australià Alex de Miñaur en tres sets (6-1, 6-2 i 6-4) i va obtenir el bitllet per als vuitens de final de Wimbledon. A més, aquesta victòria permet a Nadal mantenir-se al capdavant de la classificació mundial de l'ATP.

El de Manacor va jugar a plaer, va manar en tot moment sobre la pista londinenca i no va donar cap possibilitat al seu rival. Ara, Nadal es disputarà un lloc als quarts de final davant el txec Jiri Vesely, que va derrotar l'italià Fabio Fognini (7-6, 3-6, 6-3, 6-2). També seran entre els setze millors altres favorits, com l'argentí Juan Martín del Potro, que va vèncer el francès Benoit Paire (6-4, 7-6, 6-3) o el canadenc Milos Raonic, finalista el 2016 i botxí de l'austríac Dennis Novak (7-6, 4-6, 7-5 i 6-2). D'altra banda, l'alemany Alexander Zverev va caure en cinc sets contra el letó Ernests Gulbis.

En el quadre femení, Carla Suárez va caure als setzens de final davant la suïssa Belinda Bencic (6-1 i 7-6), però la gran sorpresa va ser l'eliminació de la número u del món, la romanesa Simona Halep, a mans de la jugadora de la Xina Su-Wei Hsieh (3-6, 6-4, 7-5). Amb aquest resultat, la txeca Karolina Pliskova és la única de les primeres deu caps de sèrie que segueix viva en el torneig.