Abans d'entrar, deixin sortir. Aquesta màxima del transport públic és la que està aplicant el Baxi Manresa per construir la plantilla de la pròxima temporada: el club va anunciar ahir que l'ala nord-amercià Noah Allen i l'ala-pivot britànic Ashley Hamilton no continuaran al Bages la propera temporada.

«El Bàsquet Manresa vol agrair públicament la feina feta als dos jugadors, i els desitja molta sort en la seva carrera», explica el club en la nota de comiat dels dos jugadors, que van aconseguir l'ascena l'ACB però que van tenir un rendiment irregular en el seu únic curs al Nou Congost.

Allen, en la seva primera experiència com a professional, va signar unes mitjanes de 8,6 punts i 3,8 rebots a la lliga regular, i de 5,2 punts i 3,2 rebots als play-off; i Hamilton, que va jugar el tram final edel curs amb la mà esquerra lesionada, va fer 9,3 punts i 4,3 rebots de mitjana en les 34 jorandes de lliga regular, i 6 punts i 2,5 rebots en els 13 partits de play-off que va disputar.

Cinc jugadors amb contracte

Amb l'adéu del californià i del britànic es va buidant la plantilla del Baxi, que té cinc jugadors amb contracte per al proper curs: el base Jokubas Gintvainis, l'escorta Gabriel Lundberg, els alers Guillem Jou i Álvaro Muñoz, i el pivot congolès Jordan Sakho. «Segur que se'n queda més d'un», va dir la setmana pasada l'entrenador de l'equip, Joan Peñarroya.

Pendents dels 'cupos'

Dels cinc jugadors amb contracte en vigor per al proper curs, tres tenen la condició de jugador format localment: són Jou, Muñoz i Sakho. Si tots tres continuen, el Baxi ja tindria tres dels quatre cupos que obliga a tenir l'ACB per a una plantilla de 10 jugadors o més.

Completar la contractació dels quatre cupos és una de les principals preocupacions als despatxos del Nou Congost: un cop es tingui cobert aquest requisit bàsic, serà més fàcil d'encaixar les altres peces del trencaclosques per conformar la plantilla final.

De fet, aquest últim cupo podria ser algun jugador que ja formava part de la plantilla la temporada passada i que acaben contracte: Lluís Costa, Nacho Martín o Jordi Trias, que ha decidir si es retira o si continua jugant una tepmorada més.