Un dels serials de l'estiu ha durat menys del que molta gent es pensava. Tal com va apuntar just després de guanyar la Lliga de Campions, Cristiano Ronaldo marxa del Reial Madrid per voluntat pròpia. Tant ell com el club, ho van reconèixer ahir en uns comunicats en què feien oficial que jugarà a la Juventus. Segons va corroborar més tard el conjunt blanc-i-negre en un comunicat, el preu del traspàs és de 100 milions d'euros i el contracte, per a quatre anys. D'aquesta manera, el Madrid ven el jugador per més dels 94 milions que va pagar fa nou anys al Manchester United, a més d'amortitzar sobradament aquella inversió amb l'extraordinari rendiment del jugador.

En una curta nota, a més de recordar els mèrits del portuguès, el Reial Madrid explicava que ha «atès la voluntat i la petició del jugador» i que «més enllà dels títols conquerits, dels trofeus aconseguits als terrenys de joc durant aquests nou anys, Cristiano Ronaldo ha estat un exemple d'entrega, de treball, de responsabilitat, de talent i de superació».

El mateix jugador va escriure una carta de comiat al lloc web del club en què també explica que «sento que ha arribat el moment d'obrir una nova etapa a la meva vida, i per això he demanat al club que accepti traspassar-me. Ho sento així i demano a tots molt especialment als nostres seguidors que, per favor, em comprenguin».

Cristiano no escatima agraïments a tothom i marxa amb una marca difícilment superable de 451 gols en 438 partits disputats amb la camiseta blanca, a part de setze títols, entre els quals quatre Lligues de Campions. El proper 4 d'agost, podrà jugar contra els seus excompanys en un Juventus-Reial Madrid de la International Cup. És la segona marxa important del Reial Madrid després de la temporada passada, en què també va marxar el tècnic Zinedine Zidane.

Objectiu Neymar

Un cop feta oficial la marxa de Cristiano Ronaldo a la Juventus, el Reial Madrid s'activarà per tal de buscar-li un substitut, i l'opció Neymar torna a ser damunt de la taula. Ara mateix, el brasiler sembla ser el número 1 en els desitjos de l'entitat i s'haurà de veure si el París Saint-Germain s'avé a negociar un traspàs del jugador, fitxat l'estiu passat del Barça per 222 milions d'euros.