Un total de quinze jugadors de la primera plantilla del FC Barcelona, amb els mundialistes que ja han acabat la seva participació a Rússia encara de vacances, han arrencat aquest dimecres la pretemporada amb les obligades revisions mèdiques, encara que no serà fins dijous que portaran a terme el primer entrenament.

Els jugadors citats i que ja han començat la pretemporada són Sergi Roberto, Rafinha, Cillessen, Munir, Sergi Samper, Douglas, Marlon, Nelson Semedo, Denis Suárez, Paco Alcácer, Lucas Digne, André Gomes, Aleix Vidal, Ortolá i Aleñá, aquest últim en procés de recuperació.

Les proves mèdiques i físiques, que han tingut lloc a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, van consistir en una densitometria, ecografia cardíaca, podologia, prova d'esforç i analítiques. Després de les proves físiques d'aquest dimecres, Ernesto Valverde ha convocat el primer entrenament per al dijous 12 de juliol, a les 10:00h, seguit d'un altre a les 19:00h per completar la primera doble sessió del curs.

En els propers dies s'incorporaran la resta de futbolistes que han estat al Mundial amb les seves respectives seleccions, entre ells Ousmane Dembélé i Samuel Umtiti, finalistes amb França, i un Ivan Rakitic que buscarà el pas a la final amb Croàcia davant Anglaterra aquest dimecres .