El FC Barcelona va fer oficial ahir a la nit el fitxatge del migcampista brasiler Arthur Melo, de 21 anys i que arriba procedent del Gremio de Porto Alegre. El club blaugrana, segons va informar, executa així «l'opció de compra acordada entre els dos clubs al mes de març passat». L'acord subscrit inclou la incorporació immediata del jugador brasiler i el cost de l'operació serà de 40 milions d'euros: 31 milions fixos més 9 milions en variables.

Arthur, que divendres ja es va acomiadar del seu antic club i va anunciar la seva arribada imminent al Camp Nou, es compromet amb el Barça per sis anys, fins al final de la temporada 2023-24, i tindrà una clàusula de rescissió de 400 milions d'euros.

Amb el seu fitxatge, el Barça fa un canvi de cromos amb el seu compatriota Paulinho, que ha tornat a la lliga xinesa. Els dos ocupen plaça d'extracomunitari però tenen perfils absolutament oposats: Arthur és un jugador menut, de toc i associatiu, mentre que Paulinho era un futbolista molt físic i amb arribada.

La següent incorporació blaugrana hauria de ser la del central Clement Lenglet, del Sevilla, per qui el Barça pagaria la clàusula de rescissió de 35 milions d'euros. El central, mentre espera que es tanqui el fitxatge, va viatjar ahir a Benidorm per fer la pretemporada amb el seu actual club.

La Supercopa, el 12 d'agost

La Supercopa d'Espanya, que enfrontarà el Barça i el Sevilla, es disputarà a partit únic el diumenge 12 d'agost i «molt probablement» a la ciutat marroquina de Tànger. Només falta que la FIFA doni el permís, després de l'acord assolit ahir, segons va acordar la junta directiva de la federació espanyola de futbol (RFEF).