El pilot català Marc Márquez (Repsol Honda) s'ha adjudicat la pole, tercera del curs, per a la cursa de MotoGP del Gran Premi d'Alemanya, novena prova del Mundial de motociclisme, en una frenètica sessió en la qual va assaltar la taula de temps per sobrepassar a l'italià Danilo Petrucci (Ducati), que sortirà segon, i al també espanyol Jorge Lorenzo (Ducati), tercer.

D'aquesta manera, el català aconsegueix la seva novena pole consecutiva en aquest Circuit de Sachsenring, i acumula ja 76 en el Mundial, d'elles 48 en la categoria reina. A més, manté el domini d'Honda en el traçat alemany, que ha aconseguit la primera posició de sortida els últims vuit anys.

A més, Viñales, quart, encapçalarà una segona línia de graella que compartirà amb els transalpins Andrea Dovizioso (Ducati) i Valentino Rossi (Yamaha). Álvaro Bautista (Ducati) iniciarà la prova en el novè lloc, per davant de Dani Pedrosa (Repsol Honda), que el dijous anunciava que es retira a final de temporada, i d'Àlex Rins (Suzuki), desè i onzè respectivament.