Les seleccions de Bèlgica i Anglaterra es retrobaran avui a l'Estadi de Sant Petersburg (16h, Cuatro) per intentar acabar en el podi del Mundial, en el partit pel tercer lloc. La victòria permetria als diables vermells aconseguir la seva millor posició històrica i als britànics, la segona, després de ser campions el 1966.

Tant els futbolistes que entrena el català Roberto Martínez com els de l'anglès Gareth Southgate van caure en unes semifinals molt disputades. Després de la decepció, tots dos hauran d'aixecar-se i trobar la motivació suficient per lluitar pel bronze en la reedició del partit final del Grup G.

Dimarts, el combinat belga va perdonar un parell d'ocasions clares en la primera part davant França i va caure ferida de mort amb un cop de cap del barcelonista Samuel Umtiti al començament de la segona. Un gol que ja no va ser capaç de remuntar.

«Volem guanyar. Tots els seguidors belgues es mereixen aquesta sensació guanyadora al final d'aquest torneig», va dir el català Robert Martínez, tècnic revelació del Mundial al capdavant de Bèlgica.

«Sortirem a donar tot el que tenim i sabem que Anglaterra té la mateixa mentalitat. No volem endur-nos res més que una sensació positiva. El partit ajudaria molt a aconseguir-ho», va afegir el tècnic de Balaguer.

Per la seva part, els anglesos van oferir una batalla èpica davant Croàcia: Trippier va avançar Anglaterra molt aviat, però Perisic va equilibrar el duel al minut 68, i Mandzukic, a la pròrroga, va posar fi a les esperances del país inventor del futbol.

Les dues seleccions s'hauran de conformar ara amb un premi menor que només podrà ser apreciat amb el temps. Serà, a més, la segona ocasió en què totes dues lluitaran pel tercer lloc: Bèlgica va perdre davant França, a la pròrroga (4-2), al Mundial de Mèxic 1986, i Anglaterra va cedir davant Itàlia el 1990 (2-1).