El ciclista francès Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) s'ha imposat aquest dimarts a la desena etapa del Tour de França, disputada entre Annecy i Le Grand-Bornand sobre 158,5 quilòmetres, fent bona l'escapada i en un inici dels Alps una mica descafeïnat per l'absència d'atacs entre els corredors aspirants a la general, que segueix liderada per Greg Van Avermaet (BMC).

Alaphilippe ha aconseguit així la seva segona etapa en una gran, ja que va guanyar una etapa a la Volta a Espanya 2017. El francès, que s'ha posat en una fugida de 21 ciclistes, ha resistit després d'atacar a la part alta del Montée de Plateau des Glières (HC), de 6 quilòmetres al 11,2% i en el tram posterior de terra, sense asfaltar.

Segueix de líder el belga Van Avermaet, que ha jugat bé les seves cartes. S'ha ficat la fugida, a la qual ha donat notorietat i presència, ha aguantat els passos pels cinc ports de la jornada i, tot i no poder lluitar pel triomf d'etapa, ha aconseguit reforçar el groc del seu mallot al treure temps als seus perseguidors.