La corredora olesana Sandra Corcuera ha estat aquests dies a Bologna (Itàlia) per a disputar el campionat del Món de Retrorunning (córrer enrere), amb l'intenció d'allargar el seu palmarès de títols mundials.

En primer lloc va participar en la prova dels 10.000 metres, marcada per una forta calor que va provocar diversos abandonaments per l'increment de la dificultat de la prova, ja que a l'ombra s'arribaven a uns 37 graus. Corcuera va sortir bé, i a la segona curva, quan lluitava amb un grup de corredores d'Alemanya i Polònia, una empenta involuntària d'un atleta del grup va fer que l'olesana topés amb unes tanques, fet que va provocar la seva caiguda. Tot i això, es va aixecar i, afrontant de la millor manera les molèsties per la caiguda, va recuperar la distància amb el cap de cursa i finalment va avançar la líder, la polonesa Baq. Corcuera va acabar guanyant i proclamant-se campiona del món i revalidant el campionat de l'any passat, tot i que va acabar descontenta pel mal provocat a les lumbars i el canell, que feien perillar el seu rendiment en el campionat.

Aquesta circumstània es va veure el mateix dia, ja que a la prova dels 3.000 metres va acabar segona, una medalla de plata que no la deixava satisfeta en una cursa que va liderar i controlar l'italiana Purlasen, qui deixava sempre entre 5 i 10 metres de distància amb l'olesana.

L'endemà al matí, Sandra Corcuera va participar en els 5.000 metres ja recuperada, en part, de les molèsties; va realitzar una bona sortida i va acabar guanyant sobre les seves rivals de Puerto Rico i Alemanya. Tot i que Corcuera volia prendre part a la mitja marató, les molèsties i el desgast de les curses anteriors van fer que acabés decidint no ser-hi.

Tot i això Corcuera tanca una gran temporada amb els dos campionats del món i un campionat d'Itàlia i millorant les seves marques als 100 i 10.000 metres.