El pilot del Moto Club Igualada Dani Vilà ha aconseguit aquest diumenge la victòria en la prova de quads en la Baja Aragó, finalitzada a Terol, després de tres dies de competició. Ha estat el millor resultat entre els quatre participants de les nostres comarques, que han alternat llums i ombres en el decurs de la seva presència en la prova clàssica aragonesa de l’estiu.

Vilà estrena el seu palmarès de triomfador a la Baja després d’aprofitar en l’última jornada la retirada del primer classificat dissabte, Mario Gajón, que només li treia 48 segons de diferència. La pressió de Vilà ha estat positiva i ha pogut provocar que el pilot local, tres vegades vencedor de la prova, cometés una errada i s’hagués de retirar. D’aquesta manera, l’anoienc ha superat el vencedor de l’any passat, el portuguès Arnaldo Martins, i l’extremeny Miguel Antonio Esteban, que ha completat el podi.

Per la seva banda, en cotxes, l’olianenc Isidre Esteve ha aconseguit finalitzar tercer de la seva classe, T1.2, i setzè de la classificació general. La victòria, en la general de cotxes, ha estat per al rus de Toyota Vladímir Vasiliev, que ha superat de només 52 segons el primer de la classe d’Esteve, el polonès de Mini Jakub Przygonski. Tercer del podi general ha estat el líder després de la primera jornada, el txec Martin Prokop.

Avaria maleïda

En la categoria de camions, el Mercedes del Moto Club Igualada i de l’equip Epsilon, pilotat pel bagenc Àlex Aguirregaviria, acompanyat per Marc Martí i per Francesc Silisi, s'ha hagut de retirar per culpa de problemes amb els frens. El dia anterior havien arribat a liderar la categoria, després de les punxades de Valtr i Macik, però ells també van haver de canviar un pneumàtic i van baixar fins al tercer lloc. Aquest diumenge, al quilòmetre 50, han perdut massa temps per arreglar la seva avaria i han abandonat. Aguirregaviria reconeixia diumenge a la tarda que «ha estat una llàstima, perquè ja ho teníem a la mà, però ja no podíem ser tercers i hem decidit deixar-ho».

Per contra, bones notícies per a Gerard Farrés, que tot i acabar en 31a posició en la categoria de buguis, per culpa de l’accident de dissabte, que el va deixar sense opcions a la classificació general, ha tornat a guanyar l’etapa, aquest cop amb 1.29 de diferència respecte del guanyador absolut, Dani Solà. Farrés ha vençut en dues de les tres jornades de la Baja i sembla que la seva adaptació a les quatre rodes va molt bé.