Pedro Serralheiro va conquerir ahir el títol de campió del món individual en el 3r World Rimfire Championship de carrabina BR-50. El portuguès ja havia ofert unes grans prestacions divendres, quan va ocupar el sisè lloc de la classificació general provisional, amb 747 punts i 50 bulls, és a dir, amb la mateixa puntuació que el cinquè, l'australià Paul Sullivan i amb només dos punts menys que el líder, el britànic Maurice Hassard (749 punts).

Ahir, Serralheiro va sumar 749 punts i 49 bulls en les tres sèries de 25 trets que va haver d'afrontar en aquest segon i darrer dia del concurs individual. Va sumar tots els punts possibles en les dues primeres tirades i només en va cedir un a la tercera (250, 250 i 249). Així, Ser-ralheiro va totalitzar 1.496 punts, un punt més que el segon, tercer i quart classificats. Uns mil·límetres més de precisió que li van atorgar el ceptre mundial.

El britànic Maurice Hassard i l'australià Brett Wilson no van poder mantenir el nivell de precisió del primer dia. Hassard va acumular 746 punts (248, 250 i 248) i es va situar en el tercer lloc del podi (1.495 punts i 101 bulls), mentre Wilson va signar tres tirades amb idèntic valor, 249 punts, fet que el va relegar fins a la quarta posició a la classificació final juntament amb el menor nombre d'encerts acumulats al centre just de la diana (1.495 punts i 99 bulls).

El subcampionat va recaure en Stéphane Gomel. El francès va fer la mateixa puntuació parcial i final que Brett Wilson. Va mantenir la regularitat en l'excel·lència que ha caracteritzat la seva actuació en aquest campionat i va acumular 249 punts en les tres tirades d'ahir, per totalitzar-ne 747 al final del dia i 1.495 en el còmput global de la competició. Els excepcionals 109 bulls assolits de 150 possibles li van valer el segon lloc.

Pel que fa al francès Luc Brouquier, campió del món a Lisboa 2016, va oferir ahir una actuació prou lluïda. Com Serralheiro, va sumar els 250 punts de les dues primeres sèries i 247 a la tercera, per acabar el dia amb 747 punts i 53 bulls. Amb aquest bagatge, es va refer del tretzè lloc assolit divendres i va tancar el World Rimfire Championship en cinquè lloc, amb 1.492 punts i 105 bulls. La jornada va permetre ratificar l'altíssim nivell, al llindar de la perfecció, de l'elit mundial de tiradors presents aquests dies a Manresa. La classificació de la rodenca del Club Tir Precisió, Mercè Mas, ho exemplifica. Amb 1.491 punts, només cinc menys que Serralheiro va acabar onzena.

Del vint-i-dosè a l'onzè lloc

La tiradora nascuda a Santa Maria de l'Estany va sumar ahir un punt menys que en la primera jornada, 745 per 746. Mas va tornar a palesar una forma immillorable i va finalitzar el mundial en onzena posició, millorant així de manera substancial el lloc signat fa dos anys a Lisboa, el vint-i-dosè.

Josep Perarnau, l'altre tirador rodenc del Club Tir Precisió, va tornar a estar inusualment imprecís. Va acabar el dia amb només 739 punts, com a conseqüència de les imprecisions protagonitzades a la darrera tirada, impròpies de l'osonenc. Perarnau, desè a Portugal, va cloure la competició en la trenta-tresena posició, amb 1.481 punts.

L'actuació de la resta de membres de la selecció estatal va evidenciar la seva qualitat. Així, el vidrerenc José Carlos Serrano, en la seva estrena mundialista ,va ser vuitè totalitzant 1.492 punts i 95 bulls, mentre el desè lloc va correspondre al vilassanenc Salvador Vila (1.491 punts i 91 bulls). L'organització del Club Tir Precisió va rebre l'elogi unànime de les delegacions dels tretze països participants en el 3r World Rimfire Championship, així com de François Luciani, president de la federació internacional.