Gairebé tres de cada quatre medallistes espanyols dels dos equips de waterpolo que han pujat al podi del Campionat d'Europa que s'ha disputat a Barcelona les darreres setmanes són catalans. En total, 19 dels 26 convocats, a més de l'entrenador del conjunt masculí, David Martín, i de la major part de l'equip tècnic, amb bagencs inclosos, són nascuts a Catalunya. L'èxit d'aquesta especialitat esportiva a casa nostra encara és més gran si analitzem els clubs de procedència dels jugadors. Tots els del conjunt masculí i totes menys una del femení, la barcelonina Anna Gual, a les files del SIS Roma italià, actuen a casa nostra.

És precisament en l'equip femení, bronze, dirigit pel madrileny Miki Oca, on queda clar el monopoli de les jugadores catalanes. Només la també madrilenya Pili Peña, que juga al CN Sabadell, és nascuda a fora de Catalunya. Totes les altres han nascut i s'han format aquí, tot i que algunes també han viscut algun periple estranger, com Anni Espar.

En el conjunt masculí, medalla de plata, set dels tretze són catalans. Es tracta de Dani López Pinedo, Álvaro Granados, Marc Minguell, Marc Larumbe, Sergi Cabanas, Roger Tahull i Blai Mallarach. A més, Felipe Perrone, nascut a Rio, és nacionalitzat per avantpassats catalans, en concret una àvia de Gironella. Completen l'equip els madrilenys Fran Fernández, Álex Bustos i Eduardo Lorrio, el pamplonès Alberto Munarriz i el sevillà Miguel del Toro. Tots ells, això sí, són d'equips catalans. En aquest sentit, domini clar de l'Atlètic Barceloneta, amb nou dels tretze convocats.