Les corredores berguedanes Clàudia Sabata (Berga) i Laia Gonfaus (Gironella) participaran aquest proper cap de setmana (del 3 al 5 d'agost) en els campionats del món juvenils de curses de muntanya a l'Aquila, a Itàlia, a la regió del Gran Sasso.

En el cas de Clàudia Sabata, intentarà revalidar el títol aconseguit en l'edició de l'any passat dels mundials en la categoria sub-23 a Andorra. En el cas de Laia Gonfaus, competirà en youth A (16-17 anys). La selecció estatal juvenil està integrada per disset corredors: Albert Pérez (FEEC), Oriol Juan Sabater (FEEC), David Gil (FEXME), Ane Iturria (EMF-FVM), Laia Gonfaus (FEEC) i Alba de Mendiologoitia (FENPA) en youth A; Nicolás Molina (FAM Andalusia), Daniel Osanz (FAM Aragó), Daniel Castillo (FEEC), Irati Zubizarreta (EMF-FVM), Yaiza Miñana (FAM Aragó) i Beatriz Sánchez (FAM Andalusia) en youth B (18 a 20 anys); i Jan Margarit (FEEC), Iu Escolà (FEEC), Juan Javier Jiménez (FAM Andalusia), Clàudia Sabata (FEEC) i Ariadna Mataix (FMRM) en sub-23.

En aquesta competició hi haurà 54 medalles en joc repartides en les tres categories. La cita italiana tindrà dues proves, la de modalitat sky i la vertical, amb un dia de descans entre elles. El combinat estatal de la FEDME, a banda de les possibilitats d'èxit a títol individual, també aspira a les primeres posicions per països.