L'equip espanyol de natació artística va acabar en tercera posició i, per tant, va assolir la medalla de bronze en l'exercici de rutina lliure del Campionat d'Europa de natació. D'aquesta manera va assolir la segona medalla en aquest certamen, després de l'aconseguida pel duo mixt dissabte.

El jove combinat espanyol, format per Leyre Abadia, Abril Conesa, Berta Ferreras, Emma Garcia, Maria Juárez, Meritxell Mas, Elena Melián, Paula Ramírez, Sara Saldaña, Blanca Toledano i Iris Tió, va confirmar el tercer lloc que ja havia aconseguit en la ronda preliminar de divendres. Així, va pujar al podi amb una puntuació total de 91,4667 punts.

En absència del gran favorit, l'equip de Rússia, va ser Ucraïna qui es va endur la medalla d'or, amb un resultat de 94,4667 punts, seguida d'Itàlia, amb 92,6000. Les transalpines van superar les espanyoles, però van veure com la diferència respecte del resultat de la preliminar baixava.

Una de les integrants de l'equip, Berta Ferreras, va explicar que «avui hem nedat millor. Anem pas a pas i lluitem per ser entre les millors de nou». Per la seva banda, Sara Saldaña va retreure's que «no acabem d'estar enèrgiques» del tot en els exercicis.

Ahir al matí també es va disputar la preliminar de la rutina lliure individual. La catalana Iris Tió hi va ser quarta, darrere de la russa Kolesnitxenko, de la ucraïnesa Yakhno i de la italiana Cerrutti.