El Joventut de Badalona proposarà als seus accionistes el pròxim 13 de setembre, en una assemblea extraordinària, una ampliació de capital per la quantitat màxima de 3.685.000 euros a través de l'emissió de 61.425 noves accions a 60 euros cadascuna, segons va informar ahir el club.

La mesura es pren amb l'objectiu de dotar l'entitat de reserves dineràries per millorar la seva actual situació econòmica i estaria relacionada amb l'interès d'un inversor per cobrir el total de l'ampliació si calgués.

La web d'informació econòmica relacionada amb l'esport Palco 23 informava ahir de la intenció d'Scranton Enterprises, vehicle inversor controlat per la família Grifols -fundadors de la multinacional farmacèutica-, de comprar les accions que no subscriguin els actuals accionistes.

El Joventut de Badalona no es va voler pronunciar sobre aquesta informació i es va remetre a una nota informativa que farà pública avui, on s'explicaran tots els detalls de l'ampliació de capital.

El president del consell d'administració del Joventut SAD, Juanan Morales, ja va informar el març durant la junta d'accionistes que va decidir no dissoldre el club, que havia mantingut «converses» amb tres inversors perquè obtinguessin «la propietat del club».

Les dues línies vermelles que havia exigit el club a aquests inversors era que mantinguessin el model actual basat en la pedrera i que l'entitat verd-i-negra no es mogui de Badalona.