La nedadora catalana Jessica Vall va aconseguir la medalla de plata en la prova de 200 metres braça dels europeus de natació, que es disputen a Glasgow, i va signar el primer metall per a Espanya en l'especialitat de curses dels campionats.

Vall, de 29 anys, va acabar amb un temps de 2.23,02, a 1.71 de la guanyadora, la russa Yuliya Efimova. El bronze va ser per a la britànica Molly Renshaw, mentre que la també catalana Marina García va ser quarta.

D'aquesta manera, la barcelonina revalida la plata aconseguida fa dos anys en els europeus de Londres, llavors per darrere de la danesa Rikke Moeller Pedersen. En els del 2014 de Berlín, la nedadora catalana va ser tercera. En els mundials de piscina llarga celebrats a Kazan el 2015, Vall va ser medallista de bronze en aquesta mateixa prova.

D'altra banda, Berta Ferreras i Pau Ribes van conquerir la medalla de bronze en la final de rutina lliure del duo mixt, mentre que el duet format per Paula Ramírez i Sara Saldaña va acabar en quarta posició en la final de la rutina lliure, el mateix lloc que va ocupar Iris Tió en la rutina lliure del sol.

La parella maresmenca revalidava la medalla del mateix color aconseguida fa dos anys a Londres, i afegeix una altra medalla de bronze després de la que es va penjar divendres.

La parella guanyadora en aquesta modalitat va ser la russa amb Mayya Gurbanberdieva i Aleksandr Maltsev.