El cubà Alexey Fernández, cap de sèrie número 3 del torneig, va ser el guanyador del 28è Obert d'Escacs de la Pobla de Lillet i va superar el gran favorit, l'armeni Karen Movsziszian. El primer cap de sèrie del torneig no va poder revalidar la victòria dels darrers dos anys en una última jornada molt emocionant.

L'última de les partides va decidir el resultat final. Ambdós arribaven empatats a sis punts després de fer taules en l'anterior jornada contra els seus rivals. Movsziszian va topar contra el peruà Javier Longa i Fernández, contra el manresà Joan Mellado. Així, d'una banda, Fernández, del Santa Clara, va guanyar la seva partida a Adrià Pérez, del Club d'Escacs Peona i Peó. Mentre que, el principal cap de sèrie del torneig va empatar contra Ferran Cervelló també integrant del Peona i Peó.

El tercer al podi de resultats va ser el també cubà Rolando Alarcón, de l'Havana. Alarcón va guanyar la darrera partida a Albert Castillo, del Vila Olímpica.

Per la seva banda, Mellado, del Catalònia, va finalitzar quart i va acabar en taules la darrera partida contra el peruà Longa. Mellado es va quedar a mig punt del podi.

D'aquesta manera, Fernández guanya el seu primer Obert de la Pobla de Lillet i trenca amb el domini de l'armeni Movsziszian, resident a la Catalunya Central, qui ha guanyat el torneig cinc vegades.