El cerverí Marc Márquez (Repsol Honda) ocuparà avui el primer lloc a la graella de sortida de la prova de MotoGP del Gran Premi d'Àustria, que es correrà aquest migdia, des de les dues, al Red Bull Ring de Spielberg. Márquez lidera la classificació de Moto GP després de deu curses, amb 181 punts, seguit dels italians Valentino Rossi (Movistar Yamaha), qui n'acredita 132, i Andrea Dovizioso (Ducati), que n'ha sumat 113.

El català va signar el millor cronòmetre de les proves classificatòries i va assolir així la pole postion número 49 a Moto GP i la número 77 en el còmput de tota la seva carrera. Amb una marca d'1.23.241, Márquez va avantatjar Dovizioso de només dues mil·lèsimes de segon. El tercer lloc a la graella de sortida va ser per al mallorquí Jorge Lorenzo (1.23.376). El de Palma ocupa el cinquè lloc a la classificació general, amb 105 punts, rere el corredor figuerenc Maverick Viñales, amb 109.

Valentino Rossi no supera la Q1

La sorpresa negativa de la matinal la va protagonitzar Valentino Rossi. L'italià no va superar la Q1 a causa del seu mal pilotatge i començarà la cursa des del 14è lloc. Viñales (1.24.227) també sortirà endarrerit, des de la desena posició de la graella de sortida.

Pel que fa a Moto2 (12.20 hores), el primer a la sortida serà Francesco Bagnaia (Sky Racing Team), mentre que el líder de Moto 3, Marco Bezzecchi, encapçalarà la sortida de la cursa, a les onze del matí.