La selecció espanyola sub-16 va obtenir ahir un brillant accés a les semifinals del Campionat d'Europa de la categoria, que s'està jugant a la ciutat sèrbia de Novi Sad, després de derrotar en el partit de quarts de final d'ahir Grècia per un concloent 61-41. L'extraordinària defensa de l'equip espanyol, que va deixar en 14 punts el seu adversari en els segons vint minuts, va ser decisiva. L'equip té a la seva formació el manresà del FC Barcelona Pol Mulió, que ahir no va entrar en joc.

Espanya es va basar ahir en els punts d'Héctor Alderete, que en va anotar 18 i va ser cabdal perquè l'equip es recuperés del 12-18 dels primers deu minuts. A partir d'aquest moment, la defensa va funcionar i el 29-27 del descans es va transformar en un 61-41 al final dels quaranta minuts, en què els helens no van poder superar la defensa espanyola.

L'equip que entrena Javier Zamora s'enfrontarà demà en semifinals a Turquia, que va derrotar Letònia per 63-92.