La nedadora de Castellví de Rosanes Núria Marquès es va imposar en la prova dels 100 metres esquena en la categoria S9 dels europeus paralímpics que s'estan disputant a Dublín. Aquest or és la tercera medalla en tres proves de Marquès en la competició, ja que dimarts va obtenir una plata en els 100 metres lliures i dimecres va acabar tercera en els 100 papallona.

La castellvinenca va fer un temps d'1.09.79 minuts i va guanyar amb molta claredat sobre la sueca Lina Watz, que va finalitzar segona amb un registre d'1.14.27. Va completar el podi una de les seves rivals habituals, la britànica Toni Shaw, que va ser plata en els 100 papallona i bronze en els 100 lliures. Shaw va fer una marca d'1.15.38. En la jornada d'avui, Marquès nedarà els 200 metres estils SM9, una prova en què va aconseguir l'or en el darrer Mundial i el bronze en el darrer europeu. Les sèries de classificació s'iniciaran a les 13 h, mentre que la final està programada per a les 21.15 h. Les rivals més fortes de la castellvinenca tornaran a ser Shaw i l'egarenca Sarai Gascón, a més de l'irlandesa Ellen Keane.

En la resta de la jornada, la natació espanyola va aconseguir un total de tres medalles més: les plates d'Iñigo Llopis i María Delgado i el bronze de Sergio Martos.