El serbi Novak Djokovic va ascendir al sisè lloc del rànquing mundial i va confirmar el que ja havia apuntat amb la seva victòria a Wimbledon, que la seva recuperació és total després de passar una temporada molt complicada. Djokovic, que va vèncer a la final del Màsters 1.000 de Cincinnati el suís Roger Federer, es va convertir, a més, en el primer jugador que aconsegueix la victòria en els nou Màsters 1.000 del calendari. A més de a Cincinnati, Djokovic ja ha guanyat en la seva carrera a Indian Wells, Miami, Montecarlo, Madrid, Roma, Toronto, Xangai i París-Bercy.

A més, a causa de la baixa en la majoria de torneigs de l'any passat, té molts pocs punts a defensar d'aquí fins a final de temporada, amb la qual cosa podria ascendir més llocs. Sense anar més lluny, en el proper Obert dels Estats Units, que comença dilluns, podria passar davant de Kevin Anderson, cinquè del món, que defensa els punts de finalista.

El número 1 segueix sent Rafa Nadal, amb gairebé 3.000 punts sobre Roger Federer i 4.540 respecte de Juan Martín del Potro.