L'Espanyol va convèncer l'afició amb una estrena en el RCDE Stadium immillorable contra el València, que va manar durant la primera part, però al qual va doblegar després del descans. Cinc brillants minuts amb gols de Granero de falta directa, amb VAR inclòs, i de Borja Iglesias van servir per derrotar els valencians.

Els homes de Marcelino van tenir l'oportunitat d'avançar-se abans del descans en aquesta segona jornada, però l'ambició, la velocitat i la punteria de l'amfitrió els va sobrepassar a la represa. El 2-0 que lluïa el marcador des del minut 68 va marcar el seu ànim, el seu joc i va esborrar les seves opcions de remuntada.

El conjunt blanc-i-blau va plantejar una versió molt ofensiva en el seu onze inicial, amb Borja Iglesias, Sergio García i Baptistao a dalt. Rubi buscava revolucionar el xoc des de l'inici i ho va aconseguir en combinar amb fluïdesa i a un ritme àgil. Tot i això, tenia problemes per concretar les seves ocasions en els primers compassos del partit.

El València va aguantar l'estrebada de l'amfitrió i a partir del minut deu es va fer més propietari del partit. Els blanc-i-blaus havien perdut l'espurna inicial. Passava mitja hora en el rellotge i encara no havien xutat entre els tres pals.

A la represa, l'Espanyol va sortir decidit a buscar el gol. La primera diana de la tarda es va fabricar de falta directa, per mans de Diakhaby, i amb suspens. Esteban Granero va picar amb suavitat la pilota molt a prop de la frontal de l'àrea i la va estavellar contra el travesser, abans de botar dins. Els periquitos demanaven gol. L'àrbitre va consultar al VAR i els va donar la raó.

Cornellà-El Prat era una festa i Borja Iglesias va apujar el volum en el 68. El nou fitxatge de l'Espa-nyol va signar el segon aprofitant un rebuig propiciat per un xut de Baptistao. L'afició presenciava una de les millors versions del quadre blanc-i-blau, que ha començat molt bé la temporada.