Mònica Clemente va posar punt final a un estiu realment esgotador amb la seva participació en el Campionat Iberoamericà que es disputa a Trujillo (Perú). La manresana va ser quarta a la final de perxa amb un salt de 4,10 metres, vint centímetres menys del que va aconseguir a l'europeu.

La seva gran rival de la temporada, la basca Maialen Axpe, va ser segona amb un salt de 4,20. Una final que es va endur la brasilera Juliana de Menis amb un salt de 4,40. El bronze va ser per a la colombiana Stefanny Castillo.

Clemente ha viscut la millor temporada de la seva trajectòria esportiva, amb un estiu ben atapeït de competicions gràcies als magnífics resultats aconseguits. Això no treu que per a ella l'estiu s'està fent una «mica llarg» quant a proves. Aquesta odissea estiuenca de competicions internacionals va començar amb els Jocs del Mediterrani sub-23, a Itàlia. Després, la manresana va participar en els Jocs absoluts que es van disputar a Tarragona. La competició més recent va ser fa dues setmanes, a l'europeu de Berlín.

En els iberoamericans, una altra pupil·la del tècnic del Club Atlètic Manresa Joan Lleonart, Esther Guerrero, es va imposar a la final dels 800 metres llisos femenins per davant de Deborah Rodríguez i de Natàlia Romero.