Els Dipòsits Vells de Manresa van ser l'escenari de la 45a edició de l'Open d'Escacs Ciutat de Manresa i del 26è Open juvenil sub-10,sub-12 i sub-14, organitzat pel Club Escacs Catalònia. Una competició que va reunir escaquistes de tot el món i en què un cubà, Rolando Alarcón, va ser el gran triomfador en la categoria principal.

Aquest especialista en partides ràpides i amb categoria mestre internacional es va imposar en sis de les set rondes que integraven el torneig i només va fer taules en una de les partides. La competició manresana estava integrada per set partides, cadascuna de set minuts. A partir de llavors, cada jugador tenia tres segons per realitzar el moviment. El podi de l'Open d'Escacs Ciutat de Manresa el van completar Jonathan Cruz, del Perú, i Vicenç Esplugues, de Tarragona.

Domini local en sub-16

La categoria sub-16, també emmarcada dins el Ciutat de Manresa, va ser dominada per dos escaquistes del Catalònia: Pau Gabar-ró i Guillem Masdemont. Ambdós jugadors van competir de tu a tu contra jugadors d'escacs professionals.

Pel que fa a les categories sub-14, sub-12 i sub-10, integrades dins el 26è Open juvenil, van reunir onze jugadors, amb forta presència d'escaquistes del Catalònia. Per la seva banda, en la categoria de veterans, Josep Creus, de Navarcles, i Josep Mascaró, de Santpedor, van ser els vencedors.

«Volíem dotar de qualitat el torneig i per això el vam programar el dilluns. Tot just coincidia en què diumenge finalitzava un prestigiós torneig d'escacs al barri de Sants de Barcelona que acollia gairebé 1000 escaquistes. Crèiem que, si el posàvem dilluns, molts d'aquests jugadors s'apuntarien al nostre torneig», clou el director del torneig, Joan Mellado.