El ciclista murcià Alejandro Valverde (Movistar Team) va aconseguir la victòria en la vuitena etapa de la Vuelta a Espanya, després de finalitzar l'etapa per davant de l'eslovac i triple campió del món Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) en un recorregut de 195 quilòmetres amb sortida a Linares (Jaén) i arribada a Almadén (Ciutat Real).

Valverde va creuar la línia d'arribada amb poc marge respecte de l'actual campió del món, en un massiu esprint. El ciclista murcià del Movistar va aconseguir amb aquest triomf 10 segons de bonificació de cara a la classificació general, que encara segueix encapçalada pel francès Rudy Molard (Groupama-FDJ). Molard va salvar sense excessius problemes un recorregut pla i llarg amb un petit port de muntanya de 3a categoria, lluny de meta. Tot i això, els últims quilòmetres picaven cap amunt i allà Valverde va tenir millor punta de velocitat per imposar-se.

Per la seva banda, el navassenc Jordi Simón (Burgos-BH) va finalitzar l'etapa en la posició número 33 amb el mateix temps que Valverde. Després de la bona etapa d'abans-d'ahir i l'etapa d'ahir Simón de mica en mica va agafant forma i en els propers dies intentarà ser protagonista de la cursa.

La cursa arriba a la Covatilla

Avui el gran pilot afrontarà la primera gran etapa de muntanya amb final a la Covatilla, categoria especial, amb un recorregut molt exigent de 200 quilòmetres.