L'Espanyol va encaixar a Mendizorroza davant l'Alabès la seva primera derrota del curs, després que Borja Bastón i Rubén Sobrino remuntessin el gol de Baptistao.

Un partit en el qual el VAR va tenir la seva importància, ja que va actuar per partida doble en un penal a favor i un gol anul·lat als homes de Rubi. Dues decisions que van derivar en un equip perico bolcat a la cerca d'un empat que mai no va arribar.

L'equip vitorià va sortir amb empenta i, als dos minuts de partit, Manu García havia recollit un rebuig a l'àrea visitant i havia aconseguit el primer gol per al seu equip, encara que el col·legiat Iglesias Villanueva havia anul·lat el gol per una mà prèvia del capità de l'esquadra basca.

El primer gol de la tarda el va fer Leo Baptistao en el minut 41, després que l'àrbitre revisés un servei de córner amb el monitor del VAR i decretés la pena màxima de Víctor Laguardia sobre David López en l'intent de remat del central perico.

En el 56, l'Alabès va aconseguir la igualada amb un cop de cap de Borja Bastón a boca de canó, que va arribar a un rebuig de Marc Roca i la va empènyer a la xarxa sense oposició.

Seguidament, en el 58, els de l'Alabès van donar la volta al marcador amb un veloç contraatac conduït per Jony que va esperar l'arribada de Rubén Sobrino perquè el de Daimiel posés el 2-1 amb un tret al xut toc.

Amb el resultat a favor, els bascos van intentar adormir el partit, però l'Espanyol atabalava cada vegada més i en aquell moment va aparèixer Fernando Pacheco amb diverses aturades consecutives, especialment la que va fer a Dídac Vilà en el 74, després d'una bona assistència d'Óscar Melendo al segon pal. Malgrat tot, els tres punts es van quedar a casa.