Jael Freixanet Viejo és sinònim de talent físic, però també d'una ment privilegiada. La segona filla de Jordi Freixanet i Lourdes Viejo va néixer el 26 d'abril del 1988. Es va iniciar en el bàsquet als 11 anys, a l'escola Sagrat Cor. Va continuar la seva progressió a les categories inferiors del CB i Unió Manresana fins que, el 2002, es va incorporar a l'equip formatiu tutelat per la federació, el Segle XXI. Va jugar la Lliga femenina 2, la segona categoria estatal, durant tres temporades, dues amb el Segle XXI i una amb el Nexus CB Olesa. Alhora, amb la selecció estatal, es va proclamar campiona d'Europa cadet (2004), júnior (2006) i sub-20 (2007).

L'octubre del 2007, va debutar a la Lliga Femenina amb el Mann Filter Saragossa. Freixanet era una ala-pivot versàtil, intensa defensivament i amb instint per al rebot. Després d'un any a l'Aragó, va retornar al CB Olesa-Espanyol, per jugar-hi els següents dos cursos esportius. Durant la seva quarta temporada a la màxima categoria va militar al Cadí la Seu, preludi del seu fitxatge pel Perfumerías Avenida Salamanca, equip amb el qual va conquerir les supercopes estatal i europea.

L'estiu del 2012 es va incorporar a l'Spar UniGirona, equip amb el qual va guanyar la Lliga femenina la temporada 2014-15, rebatejat com a Spar Citylift. Amb 27 anys, va sorprendre amb una retirada prematura. Jael Freixanet anhelava conrear el seu talent intel·lectual. Des d'aleshores s'ha graduat en Física i actualment treballa per a Emark, una empresa de serveis de màrqueting per Internet.