Gustavo Rodríguez (Tri-Penta Terras de Lugo) i Anna Noguera (CA Igualada) es van proclamar, el dissabte 25 d'agost a Pontevedra, campions d'Espanya de triatló de llarga distància, després d'haver aconseguit ambdós fa uns mesos el títol de mitja distància a Guadalajara. La ciutat gallega, que acollirà l'any que ve el Mundial multisport, va passar amb nota el test del nacional LD tant pels recorreguts com per la organització en un dels últims títols en joc de la temporada a la Federació Espanyola de Triatló.

La prova va començar a primera hora del matí amb molts aficionats pendents de la sortida del campionat, que es disputava sobre les distàncies de 3.000 metres de natació, 120 km de ciclisme i 30 km de cursa a peu. En la cursa femenina ningú va poder oposar-se a la fortalesa d'Anna Noguera, que va situar-se al capdavant de la cursa després dels 15km de ciclisme i ja no va abandonar la posició en cap moment del campionat. A més, va assolir el Trofeu Iberdrola al millor parcial en ciclisme.

D'altra banda, en els campionats d'Espanya de la Corunya, Assumpta Castelltort va ser la campiona del seu grup d'edat, mentre que Marta Marimon va ser vuitena en 25-29 anys i Oriol Marimon, 45è absolut.