La 30a edició de la Copa Bages masculina i la 24a de basquetbol femení, els clàssics tornejos de la pretemporada a la comarca, van fer la seva presentació oficial ahir al vespre, a partir de les 20 hores, al NEXE-Espai de Cultura de Sant Fruitós de Bages.

Aquest cap de setmana serà la categoria femenina la que tindrà el protagonisme. Demà, a les 16 hores, s'iniciarà la jornada amb un amistós entre l'Artés i l'Asfe-Sallent, mentre que a les 17.45 h es jugarà la primera semifinal de la competició, que enfrontarà el CEEC Mas Avícola Sabadell i el CN Terrassa. La segona serà a les 19.30 h i la disputaran el CB l'Horta Godella i l'equip amfitrió, el Petro-Pintó Asfe. Diumenge, a les 10.45 h, es durà a terme el tercer i quart lloc i, a les 12.30 h, la final.

A partir del divendres 14 de setembre es posarà en marxa la categoria masculina B, en què prendran part sis dels equips de les nostres comarques que militen a Primera i Segona Catalana. La competició estarà dividida en dos grups: en l'1 hi haurà el Santpedor, l'Artés B i La Salle Manresa, mentre que el 2 el formaran el Berga, el Vaillant Asfe i el Navàs. De divendres fins el diumenge 16, es disputarà aquesta primera fase, i la final, que la disputaran els dos campions de grup, serà el diumenge 23 a les 17.30 h.

Finalment, el dissabte 22 de setembre, a les 16 hores, hi haurà un amistós masculí entre el Sallent i l'Asfe sub-25, que serà previ a les semifinals de la categoria A, que les jugaran el Grup Barna i el Granollers, d'una banda (17.45 h), i l'Artés i el Badalonès, de l'altra (19.30 h). El diumenge 23 es disputaran el tercer i quart lloc (12.30 h) i la final (19.15 h). D'altra banda, enguany també es duran a terme la segona edició de la Mini Copa Bages i la primera d'un torneig de voleibol femení.