El president de la Lliga, Javier Tebas, va confirmar ahir la intenció de portar a Miami el partit entre el Girona i el Barça de la jornada 21 de la màxima categoria, a falta de parlar-ho amb el sindicat de jugadors AFE i de demanar autorització a cinc institucions, però és «el 90% optimista» sobre el fet que aquest interès tiri endavant i va descartar cap tipus de manifestació política.

El partit entre dos dels equips catalans de la Lliga Santander ha despertat veus de formacions polítiques preocupades per la possibilitat que el duel es converteixi en una representació independentista com si es jugués a Catalunya.

Tebas va assegurar que aquest no és un problema real. «L'any passat es va jugar a Miami i els aficionats del Barça als Estats Units no fan apologia de l'independentisme, no és un tema en el qual estiguin ficats». El dirigent va seguir dient que «la gent creu que es traslladaran 20.000 dels que criden al Camp Nou. Cal conèixer quin és l'aficionat que vindrà a aquests partits. Els clubs tenen ganes que això sigui apologia de l'independentisme. Serà l'aficionat que ha anat a veure el Barça durant els torneigs d'estiu. Jo vaig ser al Clàssic de Miami (de l'estiu del 2017) i no hi vaig veure estelades, pancartes ni problemes».

Els himnes al mig

El dirigent espanyol va demanar que «no creem un incendi on no n'hi ha, però la Lliga, els Estats Units, la Policia americana, el Barça i el Girona volem una festa del futbol. No volem política en aquest partit, hi anem amb la firma de la marca Espanya. Als Estats Units es toquen els himnes als partits, hi ha un respecte per als himnes, i el tindrem tots els que hi anem per als que sonin. Jo respecto el protocol dels Estats Units».

Tebas també va explicar l'origen de la iniciativa de portar el futbol espanyol als Estats Units. Va indicar que «l'estiu de l'any passat ja va sorgir la idea en el Clàssic a Miami i l'amo de la companyia va comentar al Madrid i al Barça portar un partit de lliga amb ells. Ho mantenim tot amb discreció, no és gens fàcil», va afegir. Això sí, va confirmar que tant el Girona com el Barça hi estan d'acord i que, si es convenç tothom, aquest serà el partit a disputar en el territori nord-americà.