David Checa enceta una nova etapa de la seva carrera al Mundial de Resistència amb el que serà el seu nou equip, Kawasaki France. Així, aquest cap de setmana, el Mundial de Resistència donarà el tret de sortida al circuit francès Paul Ricard, a Le Castellet, en l'anomenada cursa Bol d'Or .

Una estrena que tindrà com a principal novetat l'absència del GMT94 Yamaha, equip que tenia a les seves files el pilot santfruitosenc David Checa i que va ser campió els anys 2004, 2014 i 2017.

Checa, que l'any passat ja va guanyar el Bol d'Or, s'estrenarà amb el seu nou equip i estarà acompanyat pels francesos Jeremy Guarnoni i Randy de Puniet. Els seus principals rivals, en aquesta mítica prova, seran els actuals campions mundials, el FCC TSR Honda France (Freddy Foray, Josh Hook i Mike Di Meglio). També haurà de tenir en compte a l'equip SERT -Suzuki Endurance Racing Team- (Vincent Philippe, Etienne Masson i Gregg Black). Una altra escuderia amb motor Honda -l'Honda Endurance Racing (Sébastien Gimbert, Gregory Leblanc i Erwan Nigon)- i el YART Yamaha (Broc Parkes, Niccolò Canepa i Marvin Fritz) són alguns dels principals rivals d'aquesta nova etapa.

Novetats importants

Una de les grans novetats d'aquesta temporada, pel que fa al reglament, és que la Federació Internacional de Motocicilisme (FIM) premiarà els cinc primers classificats de la graella de sortida amb punts. Qui faci la pole position s'emportarà cinc punts, i baixant fins a la cinquena plaça, amb un punt.

La 82a edició del Bol d'Or 2018, la disputaran 59 equips, sobre una pista que ha estat totalment renovada per millorar la seva seguretat. La longitud total de la pista del circuit de Paul Ricard es reduirà lleugerament, des els 5.791 m fins als 5.673 m. La cursa començarà a les 15 h de del dissabte i finalitzarà a la mateixa hora del diumenge.