El Barça Lassa va guanyar la Lliga Catalana gràcies a un gol de Pau Bargalló, al minut 52, de falta directa, a la pròrroga contra el Lleida Llista Blava, en un partit al pavelló igualadí de Les Comes.

Tots dos conjunts van regalar als espectadors un partit vibrant, ple d'alternatives i que es va decidir després de la desena falta del Lleida. La diana del vuit blaugrana, que no va desaprofitar l'ocasió, va permetre al conjunt d'Edu Castro sumar la primera Lliga Catalana del segle XXI de la secció.

La final va començar amb polèmica, ja que en la primera acció del partit els àrbitres va anul·lar un gol d'Oruste. Un cop vista la repetició al VAR, els col·legiats van confirmar que l'argentí del conjunt del Segrià va aixecar massa l'estic i van invalidar el gol. A partir del minut 8, el Barça Lassa va començar a trobar espais a l'atac a través de passades filtrades, però el Lleida no es va arronsar.

La segona meitat va començar amb un intercanvi de cops, amb els dos porters responent amb solvència. El Barça va reaccionar a base d'atacs executats des de darrere de la porteria lleidatana i va posar una marxa més al joc ofensiu.

A la pròrroga, després del gol blaugrana, el Lleida es va bolcar per empatar, però el Barça va aconseguir assegurar la victòria i tornar a aixecar un títol que no alçava des del 1998.