El ciclista australià Rohan Dennis, del BMC Racing, es va imposar en la setzena etapa de la Vuelta a Espanya, en una contrarellotge de 32 quilòmetres entre les localitats càntabres de Santillana del Mar i Torrelavega. El líder de la prova, el britànic Simon Yates (Mitchelton-Scott) va defensar bé el mallot vermell davant l'amenaça d'un Alejandro Valverde (Movistar Team) que no va estar del tot fi i va cedir temps.

Per la seva banda, el ciclista navassenc del Burgos BH, Jordi Simón, va creuar la línia de meta en la posició 125, a quasi sis minuts del líder, i guanya així una posició a la general: ara és el 137è.

Dennis va complir els pronòstics i es va imposar amb molta claredat, després de ser l'únic a baixar dels 38 minuts, mentre que en la lluita per la general Yates va avantatjar en set segons Valverde per augmentar a 33 la diferència.

A més, el colombià Nairo Quintana (Movistar Team), com estava previst, va ser un dels damnificats després de perdre 42 segons amb el líder i de veure com l'holandès Steven Kruisjwik (LottoNL-Jumbo), el millor dels candidats, el superava en la classificació.

Darrere del colombià es va col·locar a només 15 segons el jove Enric Mas, que va sorprendre gratament tothom. Al de Quick-Step se li coneixien les seves virtuts a la muntanya, però a la contrarellotge d'ahir va fer el sisè millor temps per trepitjar els talons a tot un Nairo Quintana, amb quatre segons de marge sobre Miquel Àngel López (Astana), que com Quintana va fer un pas enrere en les seves aspiracions. Avui, dissetena etapa, que tindrà lloc en el Balcón de Biscaia.