Més de 200 persones van participar a la vuitena Transenyera de Castellbell i el Vilar. La prova de muntanya va revalidar el seu èxit de convocatòria en una jornada en què també es va programar la concorreguda caminada popular.

Albert Cabra, en categoria masculina, i Airina Guillén, en categoria femenina, van ser els guanyadors de la prova, que proposava un recorregut exigent de 14 quilòmetres amb un fort desnivell de 700 metres. Quant als corredors locals, els primers classificats van ser Joan Marin i Raquel Martorell.

La caminada popular va resseguir part del recorregut i, a més, en aquesta edició, va descobrir la balma del torrent de l'Abellar. A través de les inscripcions, els participants van col·laborar en el projecte de mecenatge que ha ajudat a fer realitat el nou Hospital de Dia d'Oncologia de Sant Joan de Déu que gestiona la Fundació Althaia.

La Transenyera va tornar a ser possible gràcies a la col·laboració desinteressada d'una cinquantena de voluntaris. Aquest any, l'Associació Esportiva i Cultural les Guineus, entitat organitzadora de la cursa, va homenatjar Sebi Bach, un dels col·laboradors més voluntariós i veterà del municipi.

L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar vol agrair la participació a tots els participants i els anima repetir l'experiència de cara a la pròxima temporada, en la novena edició.