El ciclista belga Jelle Wallays (Lotto Soudal) es va imposar ahir en la divuitena etapa de la Vuelta a Espanya, disputada entre Ejea dels Cavallers i Lleida, sobre 186,1 quilòmetres, en enganxar-se a una fugida que semblava no tenir futur i que va acabar anul·lant el gran grup i els seus velocistes.

Wallays va guanyar el mà a mà a Sven Erik Bystrøm (UAE Team Emirates), el seu últim company d'escapada, al quedar-se pel camí, a 6,5 quilòmetres de la meta, i a l'holandès Jetse Bol (Burgos BH).

El belga, que semblava el corredor més fort del triplet capdavanter, va aconseguir, als seus 29 anys, la victòria més important de les set que ha aconseguit en la seva carrera.

Quan Bol es va quedar sense energia i va perdre contacte amb els dos de davant, Wallays va optar per fer relleus curts amb Bystrom, però a la recta final, amb una lleugera pujada inclosa, es va quedar a la roda del noruec.

Wallays va creuar la línia de meta pels carrers de Lleida amb molta força, primer avançant Bystrom i aguantant el contraatac del noruec.

Avui la Vuelta marxa cap a Andorra, en la primera de les dues etapes que han de dictar sentència. Entre Lleida i Naturlandia, el primer assalt es veurà al coll de la Rabassa (1a), ascensió de 17 km.