El Reial Madrid no va passar de l'empat en la seva visita a San Mamés (1-1), en un duel trepidant on Isco, amb un gol de cap en la segona meitat, va impedir la primera derrota de l'era Lopetegui a la lliga i amb un paper destacat d'Unai Simón, el porter local.

Així, l'equip merengue es va deixar els seus primers punts de la temporada en territori bilbaí, el que fa que el Barça sigui capdavanter en solitari. Sense la fluïdesa de les primeres jornades i amb certa lentitud en la sortida de la pilota, el Madrid va anar de menys a més i va donar vida a l'Athletic en una primera part que sempre va ser dels bascos.

Williams es va topar dues vegades amb Courtois i Susaeta va estar a punt de marcar per l'escaire en una pilota sense amo. Això fins que una jugada del centrecampista d'Eibar va acabar amb la pilota a l'àrea petita. La pantera de Bilbao no va arribar a la rematada -porta dos anys sense marcar a San Mamés- però sí va que aconseguir tenir punteria Muniain, que va desencadenar l'èxtasi .

A la segona meitat, Lopetegui va tocar diverses tecles. La primera d'elles va ser l'entrada de Casemiro per Ceballos i la segona va ser el canvi d'idea, que no de dibuix, per fer front a l'Athletic. L'equip va crear més espais, va buscar l'esquena de la defensa rival i va disposar de les millors oportunitats. D'això va tenir bona part de culpa el balear Marco Asensio, ànima del Reial Madrid, però el gol no va arribar fins que Isco no va veure llum. Una centreda de Bale amb la cama dreta va servir el cuir a Isco perquè marqués a plaer al cor de l'àrea. El gol va tranquil·litzar un Reial Madrid que es veia capaç de remuntar el duel tot i no aconseguir-ho.