La golfista càntabra Celia Barquín Arozamena, de 22 anys, ha estat trobada morta en un camp de golf de la localitat nord-americana d'Ames, situada a l'estat d'Iowa, i s'investiga a un home pel seu presumpte assassinat, segons han informat les autoritats locals.

La Policia de Ames ha explicat en un comunicat que van rebre l'avís d'una "circumstància sospitosa" a les 10.24 (hora local) de dilluns. Un grup de golfistes havia localitzat una bossa "sense ningú a prop", el que va portar els agents a pentinar la zona.

Els policies van trobar un cadàver "a certa distància" i les primeres investigacions han permès confirmar que aquesta persona, identificada com Celia Barquín, havia estat "atacada". També s'ha detingut un sospitós, Collin Daniel Richards, de 22 anys, per un presumpte delicte d'assassinat, segons la nota oficial.

La golfista estudiava actualment a la Universitat Estatal d'Iowa, que ha expressat el seu condol en un comunicat en què ha recordat els èxits esportius de la jove, entre els quals figuren el campionat d'Europa. "És una pèrdua tràgica i sense sentit d'una jove amb talent i d'una aclamada estudiant", ha lamentat la presidenta de la universitat, Wendy Wintersteen.

També ha expressat el seu condol el president del Comitè Olímpic Espanyol (COE, Alejandro Blanco. "Ens sentim profundament consternats per la tragèdia que arriba des dels Estats Units. Tot el nostre suport i solidaritat per a la família de Celia Barquín i la del golf espanyol en un moment tan dur ", ha publicat a Twitter.