Dues corredores de casa nostra, la castellnouenca Laia Díez i la gironellenca Judit Franch, són fermes candidates a pujar al podi de l'Ultra Pirineu en la categoria femenina.

Ambdues hauran d'enfrontar-se a la corredora russa Ekaterina Mitayaeva, que l'any passat es va endur la tercera posició. Cristina Bes, Roser Espanyol, l'argentina Adriana Vargas, la nord-americana Alicia Hudelson i la polonesa Magdalena Laczak també seran rivals a tenir en compte. Les cor-redores locals ja saben què és classificar-se entre les deu primeres, després de fer-ho l'any passat.

Per la seva banda, la berguedana Clàudia Sabata és una de les candidates a destronar la gran favorita, Eli Gordón, en la prova de la Mitja Pirineu. Sabata també serà una de les principals candidates al títol a la cursa que arranca avui, la Nit Pirineu.

Cal recordar que la berguedana va renunciar a córrer la prova reina després de provar el seu estat. Tot i un calendari ajustat, amb la Copa del Món de Limone a l'horitzó, Sabata no ha volgut perdre's l'oportunitat de tornar a lluitar per revalidar la victòria a casa i seguir augmentant el seu palmarès.