«Els motius són estrictament personals i familiars. Després de vuit anys com a regidor de l'Ajuntament de Manresa he decidit tancar el cercle. Tinc tres fills, la política és molt lligada; cada cop és més difícil congeniar amb els de casa meva». Jordi Serracanta explicava ahir, amb aquestes paraules, la seva decisió de no formar part de la llista del PDCAT a les eleccions municipals del proper mes de maig.

Actualment, Serracanta té la responsabilitat de les regidories d'Esports, Qualitat Urbana i Serveis i Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa. «Estic molt a gust amb l'equip que formem, molt còmode amb el Valentí Junyent al capdavant, però ara toca, per la meva situació personal, un canvi», comentava Serracanta.

L'encara regidor ha volgut deixar clar que «no tinc cap càrrec a la vista relacionat amb la política. Segurament, quan sigui el moment, m'incorporaré a la feina que tenia abans de ser polític actiu, a les Piscines Municipals de Manresa. Jo treballava al CN Manresa on ocupava el càrrec de cap d'administració d'instal·lacions. Amb la desaparició del club, Aigües de Manresa es va fer càrrec dels treballadors. En aquell moment estava en excedència. Per això ja he parlat del meu cas amb el nou gerent d'Aigües de Manresa, Antoni Ventura, i no sembla que hi hagi d'haver cap problema perquè em sigui reconegut el meu lloc de treball, tot i que no sé concretament quin serà».

Serracanta també va voler deixar clar que «el fet que el Valentí Junyent s'hagi presentat finalment a la reelecció no té res a veure amb la meva decisió, més que res per si algú podia pensar que jo estava interessat a rellevar-lo en el cas que no fos ell l'alcaldable. A l'estiu, l'alcalde i jo mateix ja van parlar de forma distesa de la meva intenció de no continuar a l'Ajuntament una nova legislatura».

Sigui com sigui, Serracanta s'afegeix a dos regidors més que ja fa unes quantes setmanes també van anunciar que no formarien part de la nova llista electoral de Valentí Junyent, com són Josep Maria Sala i Mercè Rosich, en el seu cas per jubilació.

Malgrat la determinació de no continuar, Serracanta avisa que que queden mesos fins a les eleccions «és clar que les entitats esportives de Manresa em tindran al seu costat».