La Seu d'Urgell i la seva àrea d'influència viuen des d'avui tres dies de competicions i activitats socials al voltant dels Jocs Special Olympics, la cerimònia d'inaguració dels quals se celebra aquest vespre a Andorra la Vella.

La Seu rebrà, durant aquests tres dies, més d'un miler de persones, entre els 700 esportistes d'arreu del país, d'Espanya i d'altres estats, i els seus acompa-nyants i famliars, que s'allotjaran en establiments de la Seu i de la vora. Més enllà de l'impacte econòmic d'un esdeveniment compartit amb Andorra que sumarà 1.500 participants, l'alcalde de la Seu, Albert Batalla, remarca la «petjada social» que deixarà al ter-ritori gràcies a la participació d'uns 600 voluntaris de la Seu i la seva àrea d'influència, així com la presència d'un village al passeig Joan Brudieu i la mateixa assistència a les competicions esportives per part dels veïns dels Pirineus.

Als Jocs Special Olympics que organitzen la Seu i Andorra, hi prenen part 1.235 persones amb discapacitat intel·lectual de Catalunya, 95 de la resta de l'Estat, 48 d'Andorra i 122 d'altres països d'arreu del món. Una vintena seran de la mateixa Seu d'Urgell, els quals formen part dels clubs del Taller Claror i del Sedis Airam. En aquest sentit, els usuaris del Taller Claror encaren aquests últims dies abans de les competicions de bàsquet i petanca amb nervis i il·lusió. L'esport ocupa una tercera part de les activitats que realitzen al Taller diàriament.

L'Egiba hi aporta sis gimnastes

L'Egiba estarà representat als Special Olympics amb sis gimnastes: Amaia Valentín (gimnàstica artística nivell II en terra, barra i salt, i gimnàstica rítmica amb cinta i pilota); Tania Cordón (gimnàstica artística nivell II en terra, barra i salt, i en gimnàstica ritmica amb pilota); Julie Oliver Tous (gimnàstica artística nivell I en terra, barra i salt, i en gimnàstica rítmica amb pilota; Anna Torres (gimnàstica artística nivell II en terra, barra i salt); Júlia Rueda (en gimnàstica artística nivell II en terra, barra i salt); i Carles Calavera (gimnàstica artística nivell II en terra i salt). L'entrenadora és Cristina Jiménez.