La Penya Blaugrana de Santpedor organitza demà la seva cursa popular( 10 o 4 km a les 18 h), una de les més antigues que es fan a casa nostra i que enguany compleix 26 edicions. Una carrera que ha suportat el pas del temps intentant innovar i introduint canvis de circuit com el que s'ha fet aquest any. S'han suprimit els trams per l'interior del poble substituint-los per camins rurals i algun corriol per les rodalies de Santpedor. Recorregut amb un desnivell positiu d'uns 180 metres. Els mateixos canvis ha patit la mini-cursa.

Per l´edició d´aquest cap de setmana la xifra d'inscrits ronda les 170 persones amb la il·lusió d'arribar a 200 amb els inscrits el mateix dia de la cursa. Aquesta xifra està lluny de les més de 600 que hi participaven no fa tants anys. La forta competència amb la gran quantitat de curses que s'organitzen avui en dia fa difícil repetir aquelles importants participacions.

Continua sent una cursa solidària després d'haver signat en el seu dia un conveni de col·laboració amb Ampans (es destina 1€ de cada inscripció pels seus projectes). Les activitats començaran a les 16 h amb un inflable per a tots els nens i nenes i la festa continuarà a les 17 h amb l'actuació de la batucada santpedorenca Batukd´or. I la traca final és la sortida de la cursa i la mini-cursa a les 18h. I tot acabarà amb l´entrega de trofeus per a totes les categories i de premis en metàl·lic per els tres primers classificats absoluts masculins i femenins. Tots els participants tindran la seva bossa d´obsequis.