Aquest matí obren portes els Benet Games, el festival d'esport, natura i música a l'aire lliure per excel·lència de la Catalunya Central. Els cinc-cents nens i nenes inscrits a les Supercurses del Club Super3 vaticinen l'èxit d'aquesta cinquena edició de la proposta.

Durant una trentena d'hores, entre avui al matí i demà al migdia, cinc indrets de Sant Fruitós de Bages, el parc del Bosquet, la plaça d'Alfred Figueras, la piscina municipal, el camp de futbol i el pavelló d'esports, seran l'epicentre d'un esdeveniment únic per viure en família.

L'obertura dels cinc espais (Aigua, Aire, Aventura, Infantil i Tendències) que acullen la quarantena d'activitats permanents es produirà a les deu del matí, però des d'un quart de deu els cinc-cents nens i nenes inscrits en una de les dues proves que formen les Supercurses del Club Super3 ja podran recollir-ne el dorsal. Un quart d'hora després, els instructors del Club Nòrdic Walking començaran a fer la seva habitual classe magistral.

La caminada per recaptar fons per a la construcció de l'Hospital Infantil de Dia d'Oncologia de la Fundació Althaia (10 h) i les Supercurses del Club Super3 (11 h) seran els principals atractius de la matinal d'avui. Al punt del migdia, l'actuació de la Pati i el Rick, personatges del Club Super3, seguida de la del gimnàs fruitosenc V2O, que delectarà el públic amb hip- hop i funky, precediran a l'aterratge de tres paracaigudistes al bell mig del camp de futbol (13.05 h).

La prova del Campionat d'Europa de bicitrial que s'iniciarà a les cinc de la tarda té 52 especialistes inscrits. Des de mitja hora abans, el grup Inuwaly Ki Fany farà un taller de percussió amb instruments de la cultura malinke a la zona de les piscines. L'exhibició de salts amb BMX (18 h), l'esclat visual de la Festa dels Colors (19 h) i l'actuació del grup Nebula (19.45 h) completen l'oferta d'avui. L'epíleg el posarà, des de les vuit, l'acte d'entrega de premis i la visualització de les millors gravacions presentades al concurs Real Videos Stories, que ha rebut una cinquantena d'obres.