L'entrenador del Barça, Ernesto Valverde, va advertir ahir que el seu equip disputarà avui «un partit de Champions» per l'entitat del rival, el València, i la dificultat d'un escenari com Mestalla. «Tots els partits que vam jugar contra ells la temporada passada ens van costar. Van ser duels durs on vam partir fins al final», recordava ahir el tècnic extremeny abans de viatjar a la capital del Túria.

Valverde va reconèixer que el València «no ha començat tan bé com la temporada anterior», però va assegurar que el seu potencial segueix intacte. És un equip que manté les seves senyes d'identitat molt clares, amb un 4-4-2 molt marcat, tàcticament difícil d'entrar-los per dins, amb un contra-atac espectacular, gent rapidíssima que es desplega quan roben la pilota i gran davanters».

El Barça reprèn el pols a la lliga amb l'objectiu d'acabar amb un ratxa de tres partits sense guanyar, però avalat per la seva gran actuació a Wembley, on va derrotar amb autoritat el Tottenham Hotspur (2-4) en la seva estrena com a visitant a la Lliga de Campions. Per a Valverde, «ni abans érem tan dolents ni ara tan bons. El futbol no són matemàtiques. Al final, som el mateix equip, no hi ha tant canvi. De vegades tens un error puntual i després has de remuntar un partit, però la nostra resposta sempre és la mateixa: la de sortir a dominar i imposar el nostre joc».

A Londres, a més d'un Messi colossal, va destacar el paper d'Arthur com a organitzador de joc. Segons Valverde, «Arthur és un jugador que té unes característiques molt especifiques, diferents a altres. Ens dona control i possessió, i vaig entendre que ens venia bé per a aquell partit. A València serà un altre tipus de partit, i ja veurem», va comentar quant a la possibilitat que el jove migcampista brasiler torni a ser titular.

Davant el Tottenham, Arturo Vidal no va entrar a l'onze i, en la conclusió del partit, el xilè va publicar en les seves xarxes socials una emoticona amb cara d'empipament, fet que va deixar entreveure que potser no estava d'acord amb les seves suplència. Valverde va ironitzar sobre aquest fet: «A mi no m'ha dit res sobre això i tampoc sé si estava enfadat pel partit o perquè havia tingut un accident domèstic». En qualsevol cas, el Barça sembla un altre quan disputa la Lliga de Campions, un objectiuque el seu entrenador va negar que s'hagin marcat com a prioritari aquest any. «El nostre objectiu és la regularitat. Ser el millor equip tots els dies, i això passa per guanyar la lliga», va afirmar. El tècnic també va eludir el debat sobre el sistema de joc i, en ser preguntat per si preferia més el 4-4-2 que el 4-3-3 més habitual, Valverde va deixar clar que l'únic dibuix del qual es declararia incondicional és el que el fes guanyar, però això no m'ho garanteix cap», va lamentar.

Valverde va voler restar importància a les molèsties que Luis Suárez arrossega al genoll: «Divendres no va sortir a entrenar per fer millor recuperació, però la nostra idea és comptar amb ell».