El totpoderós Spar Citylift UniGirona és la darrera prova de foc del Cadí la Seu abans de l'inici de la competició estatal, la Lliga Día. És, sobretot, el rival de les urgellenques en la trentena edició de la Lliga Catalana. El conjunt de la capital de l'Alt Urgell afronta el matx sota tres premisses: és la final d'un títol oficial i s'intentarà aconseguir per quarta vegada el trofeu, és el darrer partit de pretemporada i es té al davant un equip construït per optar a tot. De fet, les gironines disputen aquest vespre (pavelló de Fontajau, 19. 30 hores) el primer enfrontament amb tots els seus efectius, incloses les internacionals espanyoles amb medalla de bronze al Mundial Laia Palau i Bea Sánchez.

El Cadí arriba a la final després de derrotar in extremis el Sant Adrià (63-62) en la prèvia de dimecres. Malgrat les dificultats per vèncer, la forma com ho va fer el conjunt i el fet de jugar una final ha donat una dosi extra de motivació a les urgellenques. «Crec que, tot i no estar lúcids, contra el Sant Adrià l'equip va mostrar caràcter competitiu, i això és molt important», remarca el tècnic de la Seu, Bernat Canut. Mehryn Kraker i Andrea Vilaró es van carregar el conjunt a l'esquena i van liderar la remuntada que al capdavall permet jugar la final d'aquest vespre.

«Afrontem el setè partit de pretemporada contra un molt bon equip», recorda el preparador urgellenc, que ressalta que el fet de trobar-se al davant un bloc de molts quirats (a les citades Palau i Sánchez s'afegeixen les ja conegudes Núria Martínez, Rosó Boch i Nadia Coladho, o noves incorporacions com l'exjugadora de la WNBA Shay Murphy, Keisha Hampton i Julia Reisingerova) són «més obstacles per anar-nos construint» amb la mirada fixada en la lliga regular sense renunciar, però, a res en la Lliga Catalana. «Anem a Girona a fer un bon partit i a plantar cara», diu Canut.

Canut tindrà l'equip al complet

Canut podrà disposar de totes les peces -inclosa una ja més rodada Merritt Hempe-, excepte l'ala pivot jamaicana Shereesha Richards, que manté l'entrenament al marge del grup per reforçar el genoll que té malmès ( fa unes setanes va ser sotmesa a una artroscòpia), després del seu pas per la lliga d'estiu d'Austràlia.