Traslladar el recorregut de la 26a edició de la cursa de la Penya Blaugrana de Santpedor de l'habitual tram urbà de la vila a camins rurals i corriols del seu entorn va reportar a l'entitat organitzadora revertir la davallada de participants dels darrers anys i fer pujar el número de corredors que la van completar fins als 216, 55 a la cursa de 4 km per a nens i nenes de 6 a 13 anys, la minicursa, i 161 al circuit per a adults, de 10km.

El nou recorregut va tenir la línia de sortida i d'arrribada al car-rer del camí del Lluçà, davant la plaça del Sindicat. Seguint un camí obert recentment per la pagesia local, el circuit s'enfilava fins al mas dels Emprius, s'apropava a l'antiga gravera de Fiasa i retornava cap a Santpedor vorejant el mas Pinyot, recorregut amb un desnivell positiu de 196 metres.

El berguedà Xavi Tomasa es va imposar en categoria masculina amb un temps de 36.14 minuts, seguit de Marc Valdés (37.23) i Oriol Sellarés (30.19). En fèmines, Laia Andreu va vèncer amb un registre de 41.18. Segona va ser Anna Rovira (43.15) i tercera, Carme Villacrosa (43.30).