La primera jornada de la cinquena edició dels Benet Games va oferir als assistents una successió quasi ininterrompuda de vivències d'alta intensitat emocional amb l'esport, la solidaritat, la gastronomia, les exhibicions de ball i els tallers de percussió, el color i un inèdit concurs de vídeos esportius com a galvanitzadors d'una jornada ludicoesportiva ideal per viure en família.

Més de 16.000 persones van visitar ahir l'univers Benet Games, segons fonts de l'organització. Els dos-cents inscrits a la caminada solidària, que es va iniciar a les deu del matí, van ser un bon símptoma. Els excursionistes van sortir del parc del Bosquet i es van dirigir a Món Sant Benet creuant el Montpeità. De tornada, van allargar el recorregut fins a la urbanització de les Brucardes, fins a completar vuit o nou quilòmetres.

Mentre els caminants gaudien de l'entorn natural de Sant Fruitós, més de sis-cents infants d'entre 6 i 14 anys van prendre part a les dues Supercurses del Club Super3, de caràcter no competitiu. Ni el fang ni l'escuma van poder aturar els súpers participants. Per refer-se de l'esforç, res millor que xalar amb l'actuació de la Pati i el Rick i amb l'exhibició de ball a càr-rec del gimnàs V2O a l'escenari central dels Benet Games.

El precís aterratge de quatre paracaigudistes al bell mig del camp de futbol va ser el preludi de la cerimònia oficial d'inauguració de l'esdeveniment i d'una concorreguda arrossada popular, després de l'exquisit vermut musical.

A primera hora de la tarda, els 52 participants al Campionat d'Europa de bicitrial van delectar els presents amb les seves habilitats en competició. Tot seguit, la plaça d'Alfred Figueras va acollir una espectacular exhibició de salts amb BMX. Un any més, amb la vesprada es va produir l'esclat musical i visual de la Festa dels Colors, seguida de l'actuació del duet musical local Nebula.

L'entrega de premis i la visualització de les millors obres presentades al nou Real Videos Stories van tancar la jornada inaugural dels Benet Games 2018. Les populars curses de fang i la Copa Catalana de ciclocròs seran els eixos centrals, avui, del festival.